JAMB Recent Repeated Past Questions and Answers in Mathematics

Jamb repeated questions
Having Questions? Leave a comment and we will attend to it. Share this post to your friends on social media by using the share buttons below.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

My info Connect brings you more Jamb Repeated Questions and answers. Our focus this time is on Jamb Repeated past questions and answers in Mathematics.

Keep up with the constantly updated Jamb Repeated Questions by clicking here. If you are taking Jamb in 2020, here are some of the most repeated Jamb Questions and Jamb Repeated past questions and answers in Mathematics. These questions will cover a high majority of all parts of your Mathematics syllabus.

Early preparation is key to success. So, take note of some of these questions because some of these questions are likely going to be repeated.

SEE ALSO: Recent JAMB Repeated Past Questions and Answers for all Subjects 2020

Original JAMB Syllabus and Hot Topics for all Subjects 2019/2020

JAMB 2020/2021 Registration Form | Full Instructions and Guidelines

JAMB Subject Combination for all Courses in Nigeria

 How to Answer JAMB Use Of English Questions In JAMB 2020

THIS POST IS DIRECTLY RELATED TOjamb past questions 2017, jamb past question and answers 2018, jamb past questions and answers on all subjects, jamb past questions and answers on english, past questions on chemistry, jamb past questions and answers pdf 2018, jamb questions and answers on all subjects pdf, jamb past question and answers 2017 pdf

So, let’s get down to business

 

JAMB REPEATED PAST QUESTIONS AND ANSWERS IN MATHEMATICS | LIKELY QUESTIONS AND ANSWERS (1-15)

  1. In a school, 220 students offer Biology or Mathematics or both. 125 offer Biology and 110 mathematics. How many offer Biology but not Mathematics?

Ans: 110

2.  Simplify 52.45.73.451.75

Ans: 41.5

3.  (0.21×0.072×0.00054)(0.21×0.072×0.00054) ÷(0.006×1.68×0.063),÷(0.006×1.68×0.063), correct to 4.s.f

Ans: 0.01286

4. For the figure below, |QR| = 10 m, |SR| = 8 m, < QPS = 30°, < QRP = 90° and |PS| = x. Find x.

Ans: 9.32

5. Find the value of k if y – 1 is a factor of y3 + 4y2 + ky – 6

Ans: 1

6. Find the number of sides of a regular polygon whose interior angle is twice the exterior angle.

Ans: 6

 

40 HOT!!! Likely Exam Questions from Sweet Sixteen by Bolaji Abdullahi

 

7. Find the sum to infinity of the following series 3 + 2 + 4 + 4/3 + 8/9 + 16/27 + ……

Ans: 9

8. If y = 5cos(-6x), dx/dy is

Ans: 30sin(-6x)

9. y varies directly as w2. When y = 8, w = 2. Find y when w = 3

Ans: 18

10. Find the variance of the numbers k, k + 1, k + 2.

Ans: 2/3

11. If x varies directly as √n and x = 9 when n = 9, find x when n = (17/9)

Ans: √17

12. The diagram is a circle centre O. If < SPR = 2m and < SQR = n, express m in terms of n

Ans: n/2

7 Reasons Why People Fail JAMB | No 2 Will Amaze You

13. What is the solution of (x5/x+3) < 1

Ans: -3 < x < 1

14. A trader bought goats for ₦4000 each. He sold them for ₦180,000 at a loss of 25. How many goats did he buy?

Ans: 60

15. Find the number of ways of selecting 88 subjects from 1212 subjects for an examination.

Ans: 495

MORE JAMB REPEATED PAST QUESTIONS AND ANSWERS IN MATHEMATICS | LIKELY QUESTIONS AND ANSWERS (16-30)

16. The 4th term of an A.P. is 13 while the 10th term is 31. Find the 24th term.

Ans: 73

17. A chord of a circle subtends an angle of 12° degrees at the centre of a circle of diameter 4√3 cm. Calculate the area of the major sector.

Ans:  8 π cm2

18. What is the common ratio of the G.P. (10+5)+(10+2√5)...?

Ans: √2

19. A bucket is 12 cm in diameter at the top, 8 cm in diameterat the bottom and 4 cm deep. Calculate its volume.

Ans: 304π/3 cm3

20. Find the coordinates of the mid-point of x and y intercepts of the line 2y = 4x – 8

Ans:  (1, -2)

21. A triangle has angles 30, 15 and 135, the side opposite to the angle 30 is length 6cm. The side opposite to the angle 135 is equal to

Ans: 6√2cm

22. Find the rate of change of the volume, V of a sphere with respect to its radius, r when r=1.

Ans: 4π

23. Teams P and Q are involved in a game of football. What is the probability that the game ends in a draw?

Ans: 1/4

24. Given the scores: 4,7,8,11,13,8 with corresponding frequencies: 3,5,2,7,2,1 respectively. The mean score is

Ans: 8.7

25. The difference between the length and width of a rectangle is 6cm and the area is 135cm². What is the length?

Ans: 15cm

26. The derivative of \cosecx is

Ans: cotx\cosecx

27. Find the mean deviation of 1, 2, 3 and 4.

Ans:1.0

28. Given distribution of color beads: blue, black, yellow, white and brown with frequencies 1,2,3,4, and 5 respectively. Find the probability that a bead picked at random will be blue or white.

Ans: 1/3

29. Differentiate (2x+5(x4) with respect to x.

Ans: (2x+5)(6x11)

30. Find the area of the curved surface of a cone whose base radius is 6cm and whose height is 8cm (Take \π=22/7).

Ans: 188.57cm²

JAMB REPEATED PAST QUESTIONS AND ANSWERS IN MATHEMATICS | LIKELY QUESTIONS AND ANSWERS (31-50)

31. If the mean of 4, y, 8 and 10 is 7. Find Y?

A 6 – ANS

B 10

C 7

D 9

32. In a school of 150 students, 80 offer French while 60 offer Arabic and 20 offer neither. How many students offer both subjects?

A 45

B 10 – ANS

C 35

D 30

33. If line p = 5x + 3 is parallel to line p = wx + 5. Find the value of w.

A 7

B 3

C 6

D 5 – ANS

34.

The pie chart above shows the distribution of subjects offered by students in SSS III level. If 80 students enrolled in the class. What is the size of the angle of the sector in economics?

 

A 24o

B 39o

C 32o ANS

D 36o

35. Calculate the range of 20, -6, 25, 30, 21, 28, 32, 33, 34, 5, 3, 2, and 1.

A 32

B 36

C 33

D 40 – ANS

36.A number of pencils were shared out among Bisi, Sola and Tunde in the ratio of 2:3:5 respectively. If Bisi got 5, how many were shared out?

A 15

B 25 – ANS

C 30

D 50

37. An arc subtends an angle of 30o at the centre of a circle radius 12cm. Calculate the length of the arc.

 

A 6πcm

B 2πcm – ANS

C 3cm

D 9πcm

38. An arc of the length 16πcm subtends an angle of 80o at the centre of the circle. Find the radius of the circle.

 

A 24cm

B 28cm

C 36cm – ANS

D 32cm

39.The mean of 2-t, 4+t, 3-2t, 2+t and t-1 is

A 2 – ANS

B t

C -t

D -2

40. In a survey of 50 newspaper readers, 40 read Champion and 30 read Guardian, how many read both papers?

A 10

B 5

C 15

D 20 – ANS

41.  If p and q are two non zero numbers and 18(p+q) = 918+p)q, which of the following must be true?
A q = 18 – ANS

B p <1

C p = 18

D q < 1

42. The 3rd term of an arithmetic progression is -9 and the 7th term is -29. Find the 10th term of the progression

A -44 – ANS

B -165

C 165

D 44

43. If y varies directly as the square root of x and y =3 when x = 16, calculate y when x = 64

A 6 – ANS

B 12

C 3

D 5

44.  Solve the inequalities -6  4 – 2x < 5 – x

 

A -1 < x < 5

B -1 < x 5 – ANS

C -1  x  6

D -1  x < 6

45. In how many ways can a committee of 2 women and 3 men be chosen from 6 men and 5 women?

A 100

B 200– ANS

C 30

D 50

46.If three unbiased coins are tossed, find the probability that they are all heads

A 2

B 3

C 9

D 

47. A man bought a second-hand photocopying machine for N34000. He serviced i at a cost N2000 and then sold it at a profit of 15%. What was the selling price?

A N37550

B N40400

C N41400 – ANS

D 42400

48.
Jamb past questions in Mathematics

From the diagram above, find x

A 75o

B 65o – ANS

C 55o

D 50o

49.

Jamb past questions in Mathematics

From the cyclic quadrilateral TUVW above, find the value of x

A 20o

B 23o

C 24o -ANS

D 26o

50. A student measures a piece of rope and found that it was 1.26m long. If the actual length of the rope was 1.25m, what was the percentage error in the measurement?

A 0.25%

B 0.01%

C 0.80% – ANS

D 0.40%

 

 

CHECK OUT MORE REPEATED QUESTIONS: 

 Jamb Recent Repeated Questions in Government | Likely Jamb Questions and Answers

Jamb English Repeated Questions | Jamb English Past Questions and 

JAMB Recent Repeated Questions | Jamb Biology Past Questions and Answers

Jamb Chemistry Repeated Questions | Jamb Chemistry Past Questions and Answers

JAMB Recent Repeated Questions in Literature|Likely Jamb Questions and Answers

ALSO CHECKOUT JAMB SYLLABUSES:

 Updated JAMB Syllabus for Chemistry and Hot Topics 2019/2020

Jamb Syllabus for Mathematics | Hot Topics

Jamb Syllabus and Hot Topics for Use of English | Jamb 2020

List of all JAMB CBT Approved Centres for 2020 UTME across Nigeria

 

RELATED SEARCHES: jamb past questions and answers on mathematics pdf, jamb past question and answer 2015, Jamb past questions and answers on english, jamb past questions on chemistry


Having Questions? Leave a comment and we will attend to it. Share this post to your friends on social media by using the share buttons below.
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

2 thoughts on “JAMB Recent Repeated Past Questions and Answers in Mathematics”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *